این 3 طرح در تبلیغات شکست خوردند !
امروز میخواهیم در این مطلب اشاره ای به 3 طرح تبلیغاتی داشته باشیم که از نظر طراحی بنر شکست خورده اند ، طراحی این سه طرح به گونه ای انجام شده است که فارق از صرف هزینه ای که صورت گرفته است ، با طراحی ضعیف مسیر موفقی را طی ننموده است و ما به بررسی این موضوع می پردازیم .
ما در وب سایت ^ پارسی طرح ایرانیان ^ که به صورت تخصصی به طراحی بنر می پردازیم ، همواره در طرح هایی که انجام می دهیم بر این موضوع تاکید داریم که طرح باید خوانا و گویای واضحی از معرفی شرکت یا یک محصول باشد ، در غیر اینصورت نتیجه نا معینی پیش روی تبلیغ دهنده پیش بینی می کنیم . روزانه طرح هایی زیادی در دنیای وب مشاهده میکنیم ، این طرح ها اصولا با توجه به حساسیت هایی که توسط صاحبان مشاغل وجود دارد و استاندارد هایی که برای تبلیغات بنری تعریف شده است دارای کیفیت نسبتا مطلوب و گاها از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند ،
اما یکی از دغدغه هایی که همیشه داشته ایم و به آن در ^ وبلاگ پارسی طرح ایرانیان ^ اشاره کردیم ، توجه به جزئیات در تبلیغات است که باید به شکلی انجام شود که در حین انجام پروسه تبلیغات میزان پیشرفت را حس کنید و هزینه ای که بابت تبلیغات می پردازید مثمر ثمر باشد . چرا وقتی میتوانید با کمی هزینه بیشتر و دقت بیشتر کاری را انجام دهید و نتیجه بسیار قابل قبول تری دریافت کنید ، برخی ها انجام نمی دهند ! ، برخی ها در برابر برخی نکات مقاومت نشان می دهند و تا جایی بر ایده های نادرست خود پایبند هستند که حتی هدر رفت سرمایه تبلیغاتی هم برایشان بی اهمیت است . بهانه ی این مطلب ، سه طرحی است که در یک وب سایت خبرگزاری بزرگ در حال نمایش است ، این بنر های تبلیغاتی با توجه به عدم رعایت نکات استاندارد در تهیه و اجرای یک طرح تبلیغاتی مناسب ، نرخ کلیک و جذب مخاطب خود را تا 70% درصد کاهش داده اند . ایا این رقم ، میزان قابل توجهی نیست ؟
وقتی شما میتوانید با کمی نگاه جامع تر و دقیق تر نسبت به تبلیغات ، اگهی خود را منتشر کنید و بازخورد بالایی دریافت کنید به نظر شما رعایت چند تکنیک و قوائد ارزش این موفقیت را ندارد ؟ ، وقتی رقابت سنگین می شود و بسیاری به دنبال راه حل های اصولی برای جذب مخاطب بیشتر هستند چرا شما نباید جزو آن دسته باشید ، جالب است بدانید در گذشته وقتی به تبلیغات اینترنتی نگاه می کردیم کمتر طرح جذابی را نسبت به سال 98 مشاهده میکردیم و همین باعث می شد تا اگر طرح شما مقداری هم بی کیفیت باشد تاثیر منفی زیادی بر روی نمایش آگهی شما نداشته باشد .
طراحی منفی شماره یک :
در این طراحی که به صورت اسلاید به اسلاید تغییر میکند ، نقطه عطفی ندیدیم . این طرح بر پایه متن های زیاد و تصاویر طبیعی افراد تشکیل شده است . نکته ای که طراح و تبلیغ دهنده می بایست به آن توجه میکردند ، متن و تصاویر است . یک طرح بنر تبلیغاتی آنقدر ظرفیت ندارد که ما بخواهیم متن های زیادی را درونش بگنجانیم . بلکه بر عکس می بایست حد الامکان متون خود را کوتاه تر و جذاب تر کنیم . برای اثبات صحبت ما و نکته ای که اشاره کردیم بیایید یک بار دیگر این طرح را مرور کنیم .
آیا توانستید تصاویر را به خوبی و با وضوح مناسب مشاهده کنید ؟
آیا توانستید متن ها را خوانا و بدون مشکل در زمان کوتاهی که نمایش داده می شود بخوانید ؟
اگر پاسخ شما منفی است ، پس الزام استفاده از تصاویر و متن ها به این شکل چیست ، وقتی ما نمی توانیم درست متن ها را بخوانیم ، تصاویر را ببینیم و از طراحی لذت ببریم . نباید اینگونه تبلیغات را انجام دهیم . در نگاهی متفاوت اگر ما حتی در طراحی این طرح کمی بازنگری می کردیم شاید برخی ضعف های این طرح نادیده گرفته می شد و حداقل با وضوح بالاتری متون و تصاویر را مشاهده میکردیم . بر این اساس این طرح دو مشکل بزرگ را با خود حمل میکند ، ابتدا عدم لزوم به استفاده از این مقدار متن و تصویر و در بخش دوم عدم طراحی مناسب و استاندارد است که با وجود تمام این موارد این امکان وجود داشت که طراحی نقاط ضعف کار را تا میزان قابل توجهی بپوشاند .
[idea]حتما بخوانید : چگونه تبلیغات هدفمند انجام دهیم ؟[/idea]
طراحی منفی شماره دو :
این طرح در برخی جنبه ها نزدیکی زیادی از نظرهای منفی به طرح شماره یک دارد ، برای مثال یک اسلاید با متن های زیاد ! بیایید قبل از بررسی نگاهی به این طرح داشته باشیم .
بعد مشاهده این تصویر این نکات لازم به ذکر است ، استفاده نا درست از رنگ ها ، اطلاعات متنی بسیار زیاد نسبت به ظرفیت پایین ابعاد بنر ، طراحی غیر استاندارد و غیر حرفه ای از بارزترین نکاتی است که در این تصویر دیده می شود ، با نگاهی عمیق تر میگوییم که چرا باید از یک متن طولانی استفاده کنیم و هیچ خوانایی نداشته باشد ، دقیقا همان مشکلی که در تصویر بنر تبلیغاتی قبلی مشاهده کردیم . بهتر نیست اگر خیلی الزام وجود دارد که از متن زیاد استفاده شود ؛ همان متن را کوتاه تر و بهینه تر کرد تا هم مفهوم به خوبی به مخاطب و بیننده منتقل شود و هم خوانایی مناسبی داشته باشد ؟ قطعا استفاده از این روش بسیار کارآمد تر از روش فعلی این تصویر می باشد .
[idea]حتما بخوانید : با جدیدترین سایزهای بنر تبلیغاتی آشنا شوید[/idea]
طراحی منفی شماره سه :
طرح شماره سه از نظر طراحی منفی نمره بهتری نسبت به شماره یک و دو می گیرد اما در مجموع نمره پایینی دارد که اگر این بنر را ببنید و ادامه مطلب را بخوانید بیشتر توضیح خواهیم داد .
اولین چیزی که شاید از دید شما هم دور نشده باشد ، حالت چشمک زن بودن تصویر است ، از آنجایی طراحی به صورت گیف انجام شده است این قابلیت فراهم است که طراح بتواند روی تصویر متحرک سازی انجام دهد ، این متحرک سازی میتواند بصورت جذاب و با حرکات موشن حرفه ای صورت گیرد و هم می تواند به صورت چشمک زدن یک متن یا تصویر یا حتی یک المان گرافیکی صورت گیرد . حالت چشمک زن بودن شاید در زمان کوتاه شما را جذاب کند اما اگر بخواهیم یک طراحی را بر پایه استاندارد و قوائد تبلیغات مدرن و روز انجام دهیم نباید تبلیغات ما به صورت چشمک زن انجام شود . از انجایی که چشمک زن بود باعث می شود برای بیننده آزار دهنده باشد ، این مدل طراحی به نوعی منسوخ شده به حساب می آید . به همین دلیل است که کمتر شاهد این مدل طرح ها در سطح وب ، خصوصا در قالب تبلیغات جهت برند سازی هستیم .
در طرح چند معایت وجود دارد که به آن ها اشاره میکنیم ، اولین چیزی که به چشم ما می خورد عدم هماهنگی بین رنگ سبز و قرمز است ، شاید برای بهتر دیده شدن واژه ای که به رنگ سبز در آمده است ، رنگ زرد گزینه مناسب تری از سبز به حساب می آمد و جلوه ی بهتری داشت و همچنین هماهنگی بیشتری بین رنگ ها صورت میگرفت و چشمان بیننده کم آسیب میدید .
نکته منفی دوم ، در قسمتی از متن سمت چپ که عنوان را تغییر میدهد وجود دارد ، عدم اندازه یکسان متن ها و در بخشی تغییر فونت منفی ترین حالت ممکن استفاده از متن را تشکیل داده است . اینجا بهترین پیشنهاد این است که حتما یک فونت استفاده شود و اندازه ها یکسان باشند ( صرفا قسمت سمت چپ ) ، میزان کم دقتی در طراحی این تصویر در تمام جنبه ها صورت گرفته است ، حتی تصاویری که تغییر میکند یک کادر یکسان ندارد و با تغییر تصویر در قسمت فریم دچار نواقصی می شود . این نکاتی بودن که اگر در این تصویر گیف رعایت می شدند بازخورد مناسب تری برای تبلیغ دهنده به وجود می آمد .
انتهای مطلب.
2 پاسخ
مرسی از مطلب خوبتون ولی همین سایت هایی که میگین گاهی وقت ها موفق ترند پس چرا شما میگین با بنر بی کیفیت و حرفه ای نمیشه نتیجه گرفت ؟
یعنی هر کی از این بنرهای طراحی کنه ضرر میکنه ؟