Search
Close this search box.

3 روش فارسی سازی قالب و افزونه وردپرسی

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

حدود 43% از سایت‌ها در دنیا با وردپرس طراحی شده‌اند و این آمار نشان‌دهنده محبوبیت این CMS است. قالب‌های انگلیسی برای افراد فارسی زبان یک چالش بزرگ در طراحی سایت به شمار می‌روند اما بسیاری از مارکت‌ها با فارسی سازی قالب و افزونه‌های وردپرسی کار طراحان سایت را راحت کرده‌اند. اگر فارسی سازی قالب یا افزونه وردپرس برای شما هم دغدغه است، پیشنهاد می‌‌کنم این مقاله را ببینید و با انواع روش‌های فارسی سازی آشنا شوید و در صورت نیاز خودتان قالب یا افزونه‌تان را ترجمه کنید. به این ترتیب برای طراحی سایت با وردپرس دیگر با این مشکلات مواجه نخواهید شد.

 

چرا فارسی سازی قالب وردپرسی؟

 فضای پیشخوان وردپرس به طور پیش فرض انگلیسی است؛ اما بسیاری از افراد نمی‌توانند با پیشخوان انگلیسی کار کنند و ترجیح می‌دهند تنظیمات وردپرس فارسی باشد. از طرفی اگر تا به‌حال با قالب‌های انگلیسی طراحی سایت را انجام داده‌اید متوجه به هم ریختگی آنها در متن فارسی و عدم پشتیبانی از تاریخ هجری شمسی و اعداد فارسی شده‌اید. جایگاه المان‌ها، ساختار، نداشتن فونت فارسی و استایل راست چین یکی دیگر از مشکلاتی است که قالب انگلیسی برای ما ایرانیان دارد.

 

شاید فکر کردید که مارکت‌ها از چه روشی برای فارسی سازی قالب و افزونه‌های وردپرسی استفاده می‌کنند و اصلا چطور می‌توان قالب وردپرسی را فارسی و راست چین کرد؛ در ادامه تمام این روش‌ها را توضیح می‌دهیم.

 

روش‌های  فارسی سازی قالب وردپرس

ممکن است کار کردن با قالب‌های انگلیسی رایگان نیاز به پرداخت هزینه نداشته باشد ولی همانطور که گفتیم کار با قالب‌های انگلیسی مشکلات زیادی برای زبان فارسی دارد. به طور کلی سه روش برای فارسی سازی و ترجمه قالب وردپرس وجود دارد که هر کدام مزیت‌ها و معایبی دارند و در ادامه همه آنها را توضیح می‌دهیم.

 

روش اول: فارسی سازی از طریق تغییر زبان پیشخوان وردپرس

یکی از روش‌های فارسی‌سازی قالب و افزونه از طریق تنظیمات پیشخوان وردپرس است. به این منظور گام‌های زیر را انجام دهید:

  1. وارد پیشخوان (Dashboard) وردپرس شوید.
  2. از منوی Setting > General را انتخاب کنید.
  3. از بخش language زبان سایت را تغییر داده و فارسی قرار دهید.
  4. سپس گزینه ذخیره تغییرات یا Save Changes را بزنید.

مزایای فارسی سازی از طریق تنظیمات وردپرس

یکی از مزایای این روش فارسی سازی وردپرس سادگی آن است و برای افراد غیر حرفه‌ای مناسب است که برای اولین بار می‌خواهند طراحی سایت را انجام بدهند.

 

معایب

روش تغییر زبان پیشخوان وردپرس دقت کافی ندارد و چون سریع و به طور خودکار قالب را ترجمه و فارسی می‌کند ممکن است اشتباهاتی در ترجمه داشته باشد. گذشته از اینکه اصولی نیست ولی روش خوبی برای فارسی سازی بخش بک اند سایت وردپرسی است.

 

روش های فارسی سازی قالب و افزونه

روش دوم: فارسی سازی با افزونه ترجمه قالب وردپرس

یکی از ابزارهای مناسب برای فارسی سازی قالب وردپرس، افزونه‌ها هستند افزونه‌های زیر در روند فارسی سازی و راست چین کردن به شما کمک می‌کنند:

  • افزونه WP Shamsi
  • افزونه WP Persian
  • پلاگین Loco Translate
  • افزونه WP Parsidate
  • پلاگین WP Jalali

 

هر کدام از این افزونه‌ها یک کاربرد مشخص برای فارسی سازی سیستم مدیریت محتوای شما دارند. این افزونه‌های فارسی ساز امکان تغییرات روی وردپرس و ووکامرس را دارند و نقش آنها در فارسی سازی قالب وردپرس عبارتند از:

  • افزودن تاریخ شمسی به قالب و افزونه‌ها
  • تبدیل اعداد انگلیسی به فارسی
  • پشتیبانی از فونت‌های فارسی
  • ادغام با APIهای ترجمه
  • تبدیل حروف و اعداد لاتین به فارسی
  • فارسی سازی کامل وردپرس

 

با ترکیب چند تا از این افزونه‌ها مثل WP Persian و Loco Translate می‌توانید یک قالب یا افزونه را به خوبی فارسی و ترجمه کنید. با LOCO Translate عبارات و کلمات قالب را فارسی و سپس با افزونه WP Persian آن را راست چین و شمسی کنید.

 

 

مزایای روش فارسی سازی با افزونه وردپرس

مزیت این روش فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس سادگی استفاده، بدون نیاز به دانش کدنویسی است.

معایب

  • امکان تغییر همه استایل‌های قالب و افزونه وجود ندارد.
  • نمی‌توانید همه قالب‌ها را با این روش فارسی کنید.

اگر به دنبال یک روش اصولی برای فارسی سازی قالب هستید روش سوم را انجام دهید که با نرم افزار Poedit و تغییر در کدهای استایل قالب و افزونه انجام می‌شود.

 

 

روش سوم: فارسی سازی قالب وردپرس با نرم افزار poedit و تغییر در کدهای استایل

POedit یک نرم افزار برای ساخت فایل ترجمه قالب‌های وردپرسی و ویرایش فایل زبان قالب یا افزونه است. این روش فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس اصولی‌تر از دو روش قبلی است. قالب یا افزونه وردپرس را دانلود یا خریداری کرده (برای شروع می‌توانید به صورت رایگان قالب یا افزونه انگلیسی را از وب دانلود کنید و تمرینی اینکار را انجام دهید)؛ سپس فایل قالب را اکسترکت کنید، دو فایل ترجمه قالب یا افزونه (Language ) را با نام‌های Fa_IR.po  وFa_IR.mo  که برای زبان فارسی هستند در این فایل‌ها پیدا کنید.

سپس نرم افزار Poedit  را که برای ترجمه اصطلاحات و لغات قالب به کار می‌رود را نصب، فایل Fa_IR.po  را با این نرم افزار باز کرده و عبارت‌های درون آن را مطابق تصویر ترجمه کنید و در بخش translation بنویسید.

 

استفاده از نرم افزار poedit یکی از روش های فارسی سازی قالب وردپرس

 

راست چین کردن قالب وردپرسی

در این روش شما باید استایل‌های قالب و افزونه را با استفاده از کدهای css و HTML اصلاح کنید. به این منظور باید با کدنویسی HTML و CSS آشنایی و یا توانایی تغییر آنها را داشته باشید.

بعد از اینکه قالب یا افزونه را فارسی کردید نوبت به استایل‌دهی قالب می‌رسد. شما می‌توانید با ایجاد تغییرات در فایل Style.css قالب و افزونه و جایگزینی فایل جدید، کدهای قبلی را تغییر دهید.

برای اینکه فارسی سازی را به شکل اصولی یاد بگیرید یک دوره آموزشی و پروژه محور به شما کمک می‌کند؛ بعد از آن شما می‌توانید هر قالب انگلیسی را فارسی کنید. دوره فروشنده آلفا یکی از جامع‌ترین دوره‌های فارسی سازی قالب وردپرس است که نیاز به دانش اولیه ندارد و برای همه افراد مناسب است. مهارت‌هایی که در این دوره یاد می‌گیرید عبارتند از:

 

درآمد ترجمه قالب وردپرس چقدر است؟

آیا می‌توانید از فرصت فارسی سازی برای درآمدزایی استفاده کنید؟ بله این امکان وجود دارد بعد از آموزش فارسی سازی قالب، میتوانید محصول خود را در مارکت‌های معتبر منتشر کرده و بفروشید. علاوه بر این خودتان یک سایت طراحی کنید و یا اگر از قبل سایتی دارید قالب یا افزونه ترجمه شده را در آن ارائه دهید. البته باید روی SEO صفحه محصول کار کنید تا رتبه خوبی در گوگل بگیرد و کاربران را به سایت شما سرازیر کند.

اگر کار طراحی سایت با وردپرس را انجام می‌دهید باید بدانید که اپلیکیشن‌ها نقش بزرگی در جذب مخاطبان و راحتی آنها در استفاده از خدمات سایت شما دارند زیرا امروزه تعداد کاربران موبایل از دسکتاپ پیشی گرفته‌اند. اپلیکیشن ووکامرس کمک می‌کند تا بدون هزینه اضافی در عرض چند دقیقه و به سادگی و بدون نیاز به دانش کدنویسی برای سایت خود یک اپلیکیشن یا نرم افزار کاربردی طراحی کنید. به این ترتیب یک سایت حرفه‌ای خواهید داشت که برای همه کاربران در دسترس است.

 

مطالب جذاب رو در ایمیلتون دریافت کنید

هم اکنون در مجله پارسی طرح ایرانیان عضو شوید.

پیشنهاد میکنیم:

قیمت سرور HP DL380 G10
رپورتاژ خبری

قیمت سرور HP DL380 G10

سرور HP DL380 G10 یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین سرورهای موجود در بازار است که به دلیل عملکرد بالا، قابلیت‌های مدیریتی پیشرفته و انعطاف‌پذیری در کاربردهای