آیا هنوز حجم تصاویر در تبلیغات اهمیت دارد ؟
به واقع هنوز پاسخ درستی برای این سوال وجود ندارد ، در چند سال گذشته یکی از مهمترین مواردی که باید هنگام ^ طراحی بنر برای وب سایت های اینترنتی ^ در نظر گرفته می شد ، رعایت مقدار حجم خروجی آن تصویر تبلیغاتی بود . به طوری که طراح علاوه بر تکنیک های طراحی باید به این موضوع توجه می داشت که نباید در مجموع کارهایی که در طراحی انجام می دهد ، روند به شکلی پیش رود که حجم تصویر خروجی بیش از مقدار استاندارد باشد . برای مثال اگر شما در یک بنر گیف از چند تصویر ساده که بصورت عکس می باشد استفاده میکردید نه تصاویر وکتوری ، حجم تصویر شما تا میزان قابل توجهی افزایش می یافت و این موضوع سبب می شد تا بسیاری از سایت ها تبلیغ شما را در صفحه شان نشان دهند و این محدودیت وجود داشت .
به همین دلیل از آنجایی عناصر گرافیکی در صورتی که به صورت متعادل مورد استفاده قرار گیرند ، عموما علاوه بر جذابیت در طراحی ، تاثیر زیادی در حجم خروجی طرح شما نمی گذارند و طبیعی است که مشکلی در نمایش تبلیغ شما به وجود نمی آمد .
[alert style=”warning”]در این ویدیو ، به نکات مهمی درباره حجم و کیفیت خروجی تبلیغات بنری اشاره کرده ایم که در هیچ وب سایتی دیده نمی شود ![/alert]
فرمت های تبلیغات در اینترنت کدامند ؟
در دو هفته ی گذشته مطلبی منتشر کردیم در رابطه با ^ سایزهای بنر تبلیغاتی ^ ، در آن مطلب بیشتر اشاره داشتیم به سایز هایی که به صورت استاندارد در قالب تبلیغاتی اینترنتی انجام می شود . اما در معقوله ی حجم ها و خروجی های تصاویر شرایط کاملا متفاوت است .
عموما پسوند ها در تبلیغات اینترنتی به شکل زیر است :
1 – فرمت .jpg
2 – فرمت .swf ( حدود چند سالی است که منسوخ شده و مورد استفاده قرار نمیگیرد )
3 – .gif ( پرکاربرد و رایج ترین پسوندی است که همواره مورد استفاده قرار میگیرد )
4 – .html ( روشی جدید و مدرن با ساختاری متفاوت )
در میان فرمت های ذکر شده ، Gif. که یکی از رایج ترین فرمت های تصاویر در تبلیغات به شمار می رود و عموما محدودیت بیشتری نسبت به سایر فرمت ها دارد ، این فرمت از آنجایی که به صورت تصاویر متحرک گیف می باشد به صورتی طراحی میشود که چند تصویر یا عناصر گرافیکی در کنار یکدیگر قرار میگیرند و در طول یک مدت زمان چند ثانیه ای تا گاها چند دقیقه ای به صورت متحرک این عناصر و تصاویر به نمایش در می آیند .
در گذشته ی نه چندان دور وقتی شما می خواستید یک طراحی بنر گیف انجام دهید ، باید به این نکته توجه ویژه ای میکردید ، اینکه حجم بنر گیف شما از مرز ( 100 کیلوبایت ) گذر نکند . این مساله سبب می شد تا در بنر گیف ، بسیاری از تصاویر کاهش یابد و از مهم تر طراحی گاها کیفیت مطلوب و درجه ی یکی نداشته باشد .
چرا وب سایت ها محدودیت حجم بنر را قرار دادند ؟
هنگامی که شبکه های تبلیغاتی کلیکی روی کار آمدند ، این بستر فراهم شد تا تبلیغ دهنده و نمایش دهندگان با نگرش جدید به وضعیت و ساختار تبلیغات آنلاین نگاه کنند ، تغییر و تحولات زیادی در بحث تبلیغات آنلاین شکل گرفت و یکی از این تغییرات نظم بهتر تبلیغات از روند طراحی تا نمایش آن بود که شکل استاندارد تری به خود گرفت ، بنر هایی که نمایش داده می شد با کیفیت و دانش بیشتری طراحی شدند و در سایت های اینترنتی سایز های جدید تر و جایگاه های مناسب تری برای آگهی ها در نظر گرفته شد .
یکی از دلایل مهم این محدودیت حجم ( 100 الی 150 کیلوبایتی ) این است که حجم صفحه ی اینترنتی بالا نرود و این مساله تاثیر منفی بر روی سرعت بارگزاری صفحات نداشته باشد . تصور کنید وقتی در یک صفحه ی اینترنتی 10 بنر تبلیغاتی باشد ، هر کدام بین 70 تا 250 کیلوبایت حجم داشته باشد ، اگر این موارد را در کنار محتوای وب سایت و سایر آیتم ها و بخش ها قرار دهید به یک حجم بارگذاری نامناسبی می رسد که شاید برای برخی کاربران که سرعت اینترنت بالایی ندارند مشکل ساز شود . به همین دلیل این محدودیت قرار داده شد تا این مشکل بر طرف شود .
نکته :
این محدودیت برای نمایش تبلیغات در شبکه های اجتماعی نیست ! هدف و منظور ما صرفا در تبلیغات آنلاین که در وب سایت های کشور صورت می پذیرد می باشد .
تغییراتی که در سال 98 شاهدش هستیم :
در سال 98 برخی تغییرات را شاهد هستیم که درباره حجم بنر ها برخی محدودیت ها کاهش یافته است ، برای مثال ما برخی بنرهای شرکت اسنپ ، دیجی کالا و برند ها می بینیم که حجم بنرشان از محدودیت 150 کیلوبایت هم گذر کرده است و گاها به 600 کیلوبایت می رسد . طبیعی است این بنر می توانند جذاب تر باشند ، چرا که محدودیت کمتری در خروجی حجم بنر وجود دارد و طراحی می تواند از فریم ها و تصاویر بیشتری که به صورت حرکات موشن جذاب تری قابل نمایش است استفاده کند .
با این حال تا امروز در سال 1398 به صورت مقطعی و گزینشی اینگونه افزایش حجم در طرح ها را مشاهده کردیم باید ببینیم وب سایت ها این بر داشتن این محدودیت را به جان می خرند یا خیر .
در صورت بروزرسانی در حوزه حجم ها ، این مطلب بروزرسانی می شود و شما را با جدیدترین تغییرات در این حوزه آشنا خواهیم کرد .
2 پاسخ
لطفا اگر قانون جدیدی در این زمینه وزن شده از جانب سایت ها برامون بنویسید
حتما اگر بروزرسانی در بخش حجم تصاویر صورت گیرد در ادامه ی مطلب فوق افزوده خواهد شد .
اما می توانید با مشاهده نمونه های جدید بر این موضوع آگاه شوید .