در سال های گذشته وقتی رسانه های اجتماعی جای خود را در میان مردم کشور باز کردند شاید تا این حد قابل پیش بینی نبود که این رسانه های اجتماعی به عنوان یک مرجع مهم برای بسیاری از کسب و کار ها تبدیل شود. به نقل از منابع رسمی، در سراسر جهان بیش از 4.5 میلیارد کاربر در شبکه های اجتماعی هستند که تقریبا نیمی از کل مردم جهان را معادل می شود. اگر صاحب یک کسب و کار هستید و حضور خود را در رسانه های اجتماعی یک امر بیهوده قلمداد می کنید باید بگوییم که بازار بزرگی پیش روی شماست که شما در حال از دست دادن این فرصت مهم هستید.
البته ما در این مطلب از سری آموزش های دیجیتال مارکتینگ میخواهیم در ارتباط پروفایل شبکه های اجتماعی بیشتر صحبت کنیم تا اگر قرار باشد صفحه ای برای خود در این رسانه های مجازی ایجاد کنید، به بهترین شکل از کاربر خود استقبال کنید.
اگر شما حضور خود را به صورت پایدار و موثر در شبکه های اجتماعی داشته باشید، مطمئنا می توانید از عنوان برند خود در این رسانه ها دفاع کرده و جایگاه مناسبی برای برند تجاری خود ایجاد نمایید.
چطور یک صفحه حرفه ای در شبکه های اجتماعی داشته باشیم؟
اولین گام: ساخت یک اکانت تجاری در رسانه های اجتماعی
یکی از مزیت های شبکه های اجتماعی این است که قرار باشد شما برای خود پروفایلی ایجاد کنید این کار برای دردسر ندارد. خوشبختانه اغلب رسانه های مجازی پرطرفدار، مانند اینستاگرام، لینکدین، فیسبوک و … تنها در چند گام شما را به ساخت یک پروفایل حرفه ای دعوت میکند، این شما هستید که باید از این ابزار نهایت استفاده را داشته باشید.
برای ساخت یک پروفایل در شبکه اجتماعی، ابتدا باید تصمیم بگیرید که در کدام شبکه اجتماعی حضور فعال داشته باشید. برای انجام و انتخاب این گزینه بهتر است تحقیق کنید که در کشوری که حضور دارید، کدام شبکه ی اجتماعی برای کسب و کار شما مناسب تر است و مخاطب هدف شما در آنجا حضور دارد. یک یک تصمیم مهم در اولین گام است.
پیشنهاد مطالعه:
لیست شبکه های اجتماعی رایگان ایرانی و خارجی
دومین گام: ایجاد تعامل
یکی از ویژگی های دشوار، اما جذاب در رسانه های اجتماعی، عدم محدودیت در میزان یک کسب و کار است، شما هرچه بکارید برداشت می کنید. هر چه بتوانید در این رسانه های اجتماعی تعامل بیشتری با کاربر و مخاطب هدف خود ایجاد کنید می توانید رشد بیشتری داشته باشید، تعداد فالوورهای واقعی خود را افزایش دهید و …
امروزه اگر شما در اینستاگرام پستی منتشر می کنید، در وحله ی اول هیچ اثری بر کسب و کار شما نخواهد داشت. بلکه باید به دنبال ایجاد تعامل باشید، پست هایی را منتشر کنید که از نگاه مخاطب جذاب است. به نوعی پست های تعاملی که نیاز به پاسخ در بخش نظرات دارند طراحی کنید تا کاربر تشویق به ارسال نظر یا اشتراک گذاری پست شما برای شخص دیگری شود. هر چه این روند را بیشتر کنید مطمئنا کاربران بیشتری صفحه ی شما را دنبال خواهند کرد.
متاسفانه یا خوشبختانه یک موضوعی که دائما در ساختار شبکه های اجتماعی در حال تغییر است، به وجود آمدن الگوریتم های جدید برای بهینه سازی هرچه بهتر صفحه شما در رسانه های اجتماعی است. به همین دلیل امکان دارد شما با توجه به عملکرد مثبت یا منفی خود بازخورد متفاوتی از هر تغییر در الگوریتم ها دریافت کنید. یا با کاهش فالوور، یا با افزایش آن رو برو شوید. از این توجه به روش های استاندارد و به دور تقلب برای کسب فالوور می تواند شما را با کمترین آسیب مواجه سازد.
ساخت محتوا با کیفیت را فراموش نکنید:
یکی از اقدامات مهم که در بخش قبلی به آن کوتاه پرداختیم، محتوا با کیفیت است. محتوای با کیفیت می تواند از یک ویدیو، تصویر یا حتی تنها یک متن موثر باشد. هر کدام از این موارد که باشد باید از نوع با کیفیت و کاربر پسند بودن ارزیابی شود و در آن سطح قرار بگیرد. اینکه صرفا یک تصویر از اینترنت دانلود کنیم و آنها را به صورت پست منتشر کنیم ایده مناسبی نیست و امروزه بیش از 90% کاربران واکنش منفی یا خنثی به این نوع پست ها و تصاویر نشان می دهند.
امروزه هر چه پس شما از نظر طراحی بصری، خلاقیت در محتوا ارزش بیشتری داشته باشد، بیشتر از طرف مخاطب واکنش مثبت و تعامل دریافت میکنید.
پیشنهاد مطالعه:
طراحی اختصاصی برای پست های اینستاگرامی!
برنامه ریزی در انتشار:
یکی از کارهایی که باید در نظر بگیرید، برنامه ریزی است. اگر برندی باشید که بی برنامه عمل کند و یک روز پستی منتشر کنید و 1 ماه خبری از شما نباشد. این موضوع دید منفی در ذهن مخاطب نسبت به برند شما ایجاد می کنند. معمولا برند های موفق یک تیم بازاریابی آنلاین دارند که همواره در حال فعالیت در شبکه های اجتماعی شرکت یا کسب و کار هدف هستند.حضور مداوم در رسانه های اجتماعی کمک بزرگی در تاثیر موفقیت یک صفحه تجاری در شبکه های اجتماعی دارد. اگر شما طبق برنامه ریزی عمل کنید و در یک زمان درست و موثر پست یا استوری بگذارید واکنش های خوبی از دنبال های کنندگان خود دریافت میکنید. علاوه بر این موضوع تاثیر بسیاری بر رشد صفحه شما خواهد داشت.
ایجاد اعتماد:
اگر نگوییم مبحث اعتماد سازی در رتبه اول وجود دارد،باید بگوییم جزو مهمترین و کلیدی ترین اقدامات شماست که باید در صفحه کسب و کار خود در رسانه های اجتماعی انجام دهید. امروز اعتماد کردن کار دشواری است و اگر بخواهید در بستر هویت سازی کنید باید از روش های اعتماد سازی استفاده کنید. برای نمونه پروفایل خود را درست و کامل پر کنید. آدرس وب سایت، تلفن ثابت و … قرار دهید. در قسمت هایلایت میتوانید تصاویری از تیم یا گروه خود قرار دهید. نماد اعتماد الکترونیک، دریافت مقام یا جوایز می تواند راه دیگری برای اعتماد سازی شما باشد.
در نتیجه:
برای اینکه صفحه شما یک صفحه ی تجاری معتبر شناخته شود، باید مواردی که اشاره داشتیم به صورت وسیع تر در نظر بگیریم و گام به گام پیش بروید. امروزه کیفیت محتوای تولیدی در رسانه های اجتماعی و ارتباط گیری موثر با مخاطب از مهمترین روند تبلیغاتی و شناخت برند برای کسب و کار ها می باشد. اگر شما بخواهید از روش های منسوخ شده در رسانه های اجتماعی استفاده کنید نمی توانید نتیجه ای که مورد رضایت نهایی شماست بدست آورید. پس اکنون برای ساخت یک صفحه ی حرفه ای، تولید محتوای جذاب و استفاده از نیرو های مختصص در این مسیر بهره مند شوید.